Etappe 6: les Dunes d'Erg Chebbi - Zagora

Dagafstand: 287 kilometer
Afgelegde route op Google Maps

Een korte etappe vandaag. Een deel van de teams rijdt vandaag een off-road route naar Zagora en een ander deel gaat over de weg. De off-road route schijnt bijzonder slecht te zijn met veel wasbord en stenen. Daarom besluiten we die aan ons voorbij te laten gaan. Voor de auto is dergelijk terrein heel zwaar, zo hebben we tijdens etappe 5 al gemerkt. Dakar halen is het hoofddoel en een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat de auto heel blijft. Er komen nog genoeg andere off-road etappes.

Casper rijdt vandaag als eerste. Na vertrek probeert hij voor de zoveelste keer hoe lang de cruise control het uithoudt. Normaal gesproken gebeurt er helemaal niks of werkt het een paar seconden, maar deze keer werkt de cruise control gewoon. En hij blijft werken!
Waarschijnlijk heeft het te maken met de reparatie van gisteren, waarbij de versnellingsbak onder de auto vandaan is geweest.

Foto van Casper achter het stuur van de Subaru
Casper is aan het cruisen, nadat hij heeft ontdekt dat de cruise control werkt.

We rijden de tocht over de weg samen met vier andere teams: Les Verts in een Citroën XM met aan boord Wouter en Tom Groenen, Gas Erop in een Mercedes ML met aan boord Peter Pijnenburg en Diny Anssems, Rotorheads in een Subaru Legacy, met aan boord Geert de Rover en Fred Wesseling en Colt Case in een Mitsubishi Colt met aan boord Daniël Bruinsma en Tim van der Krul.

[XXX]
De teams die samen zijn vertrokken op een rijtje: Les Verts, Gas Erop, Rotorheads, Colt Case en Sjef de Kiep

Na een koffiepauze besluiten Les Verts en Colt Case om via de Gorge des Dades te rijden en ergens onderweg te overnachten en gaat Gas Erop na de tweede pauze off-road om een canyon te verkennen. Uiteindelijk blijven de twee Legacies over.

Foto van de gele Subaru Legacy van team Rotorheads en de zilvergrijze Subaru Legacy van team Sjef de Kiep
De Legacies van de teams Rotorheads en Sjef de Kiep

Op weg naar Zagora worden we staande gehouden. Het blijkt een van de garagehouders in Zagora te zijn. Kennelijk zijn ze in een felle concurrentiestrijd gewikkeld, want we komen er later nog meer tegen. Om hun 'claim' te markeren worden er stickers op de achterklep van de auto's geplakt. Van team Gas Erop horen we later dat de sticker op hun auto er door een monteur van een concurrerende garage af is gehaald, terwijl hij achter hun auto aan reed. Gelukkig gebeurt het allemaal met een brede lach, maar bijzonder is het zeker.