Voor contact met internet zijn we de komende tijd afhankelijk van wifi. Daardoor kan het meerdere dagen kan duren voordat de website wordt bijgewerkt.


Back to basic in een barrel: op naar Dakar

Op zaterdag 4 november zijn Casper van den Toorn en Raph de Rooij vertrokken naar Dakar. Ze nemen deel aan de Amsterdam-Dakar Challenge, een avontuurlijke autorit naar West-Afrika. Daarna wordt de auto in Banjul (Gambia) geveild voor twee goede doelen.

Uitvoering van een 30 jaar oud plan

Michel en Raph, destijds collega's en nog steeds goede vrienden, waren eind 1993 van plan om te gaan fietsen door de Sahara. Bedoeling was om van Tanger in Marokko naar Tamanrasset te rijden, in het zuiden van Algerije. En onderweg via familie, vrienden, bekenden en de media geld in te zamelen voor een religieuze gemeenschap die actief was in de woestijnstad Tamanrasset: Les petites sœurs de Jésus.
Vlak voor vertrek brak in Algerije een burgeroorlog uit, waardoor de tocht niet doorging. Michel en Raph weken uit naar de woestijnen in de Verenigde Staten en maakten daar een barre winterse fietstocht.

Begin november was er voor Raph een herkansing. Dertig jaar later dan gepland vertrok hij naar Afrika. Deze keer in een auto en met Casper als teamlid, want Michel houdt niet van lange autoritten. En de route loopt deze keer niet via Algerije, maar door Marokko, de Westelijke Sahara, West-Mauritanië en via Dakar in Senegal naar Banjul, de hoofdstad van Gambia.

foto van de teamauto, een Subaru Legacy station
De auto van Team Sjef de Kiep is een 20 jaar oude, verhoogde Subaru Legacy station met all wheel drive, terreinbanden en terreinversnellingen (=low gear).

Twee goede doelen

Het vervoermiddel is deze keer geen fiets, maar een auto met veel levenservaring. Daarmee gaan Casper en Raph de Amsterdam-Dakar Challenge rijden. En ook deze keer is er een goed doel.
Aan het einde van de rit wordt de auto namelijk geveild voor twee lokale projecten in Gambia: een project dat meisjes helpt om een beroeps- of zelfs academische opleiding te volgen als ze vanwege geldgebrek niet verder kunnen studeren en een project dat 'solar kits' installeert in dorpen, zodat er 's avonds licht is om te kunnen lezen en studeren.

Maar enkel de opbrengst van de auto's is ontoereikend. Daarom werven alle deelnemers aan de Amsterdam-Dakar Challenge donateurs, met als doel dat zoveel mogelijk jonge mensen in Gambia een kans krijgen om een beter bestaan op te bouwen.

Wil jij daar ook aan bijdragen? Dat kan! Gebruik onderstaande QR-code, of ga naar onze teampagina. Meer informatie over de twee goede doelen is te vinden via de link 'Charity' in het hoofdmenu.

QR-code
Link naar de teampagina