Etappe 10: Tarfaya - Dakhla

Dagafstand: 662 kilometer
Afgelegde route op Google Maps

Na de nacht te hebben doorgebracht in Tarfaya vertrekken we samen met team Rotorheads richting het zuiden. Na nog geen 100 kilometer, in Laayoune, is het samenreizen alweer voorbij. Fred van team Rotorheads heeft thuis namelijk al een hotel geboekt. We gaan dus alleen verder.
De vierbaans weg wordt op een gegeven moment tweebaans, maar voor de snelheid die we kunnen rijden maakt dat niks uit. Er zijn namelijk maar heel weinig auto's op deze route. Het uitzicht is weids en dat blijft zo. Van afwisseling is nauwelijks sprake.

Als we stoppen bij een benzinestation om te tanken zien we net zes Franse auto's-op-leeftijd wegrijden. Een tijdje later komen we ze weer tegen. Tijdens het inhalen van de groep blijkt dat alle zes auto's een vrouwelijke bestuurder en bijrijder hebben. Mogelijk is de groep op weg naar West-Afrika, net als wij.

Rond half vier 's middags komen we aan op de afslag richting Dakhla. Het blijkt niet mee te vallen om Les Dunes de Dakhla te vinden, onze slaapplaats voor de komende drie nachten. Op de kaart staat namelijk een heel andere locatie aangegeven, vlakbij de lagune en het zeestrand. Na wat uitzoekwerk blijkt het resort midden in de duinen te liggen. Een prachtige locatie, maar niet de plek die op alle kaarten staat.

De komende dagen verblijven we hier om uit te rusten en de zandroute door Maritaniƫ voor te bereiden. We moeten de komende dagen groepen van vijf auto's vormen. Elke groep heeft een lokale gids. In Mauritaniƫ wordt het waarschijnlijk voor ons een stuk harder werken dan tot dusverre: auto's uitgraven, slepen en vooral ons best te doen om de boel heel te houden.