Rustdag: op naar de garage

Dagafstand: 78 kilometer
Afgelegde route op Google Maps

Ondanks dat het een rustdag is gaan we vroeg op pad, want een koppelingsplaat vervangen is een tijdrovende klus. Daarom we willen als eerste bij Garage Royal in Erfoud zijn, plek om naar toe te gaan als je in het zuidoosten van Marokko een autogerelateerd probleem hebt. We zijn de eerste klant van de dag en er worden snel drie extra monteurs opgetrommeld om aan de slag te gaan. Naar schatting kost het zo'n 4,5 uur om de klus te klaren.
We doden de tijd door thee te drinken bij een lokale tapijt- en souvenirverkoper waar Casper een tagelmust aanschaft, koffie te drinken op een terras en door de lokale souq te slenteren. Dat is een plek waar alle zintuigen worden geprikkeld. Alleen de geur van geslachte dieren bevalt ons wat minder.

Foto van Casper in de tapijt- en souvenirwinkel
Op de thee bij de eigenaar van de tapijt- en souvenirwinkel.

Foto van Casper die een tagelmust draagt
Casper met zijn nieuwe tagelmust, een combinatie tussen een tulband en een gezichtssluier, die voornamelijk wordt gedragen door de mannelijke leden van de Toeareg-stam

Onderweg naar de garage komen we twee monteurs tegen die aan onze auto hebben gewerkt. De timing had niet beter gekund. Raph moet een korte proefrit maken met de Subaru. De koppeling werkt een stuk fijner dan voorheen en Raph merkt geen rare geluiden op. Maar eenmaal terug bij de garage blijkt er toch iets niet goed te zijn: men is vergeten om de versnellingsbak met olie te vullen! Dat wordt snel alsnog gedaan. En als finishing touch wordt een Garage Royal sticker op de auto geplakt.

Foto van onze Subaru in een piepkeine garage. Er is geen brug, maar wel een put. Er werken vier mensen aan de auto
De vier monteurs die ons vandaag helpen

Foto van de crew poseert voor een foto voor Garage Royal
De crew poseert voor Garage Royal

Foto van de Garage Royal sticker
De Garage Royal sticker: "Garage Royal | Specialistes 4x4 | Assistance Road | Depannage"

Terug bij de Dunes d'Erg Chebbi besluiten we om nog even een proefrit te maken door het zand. Dat levert een paar mooie foto's op.

Foto de Subaru op een zandduin (1)

Foto de Subaru op een zandduin (2)

Foto de Subaru op een zandduin (3)
Het is best lastig weer op gang te komen als je in het zand stil hebt gestaan. Vergeet dan niet om eerst de ramen en het zonnedak dicht te doen...